סורגים לחלונות הם אחד מאמצעי הבטיחות החיוניים בבתים, דירות, משרדים ומבני ציבור. סורגים לחלונות שמותקנים באופן תקין ומותאם יכולים להגן על המשתמשים בנכס מפני נפילות ואסונות, פריצות וחדירות לכנס. ניתן למצוא מגוון סוגי סורגים בעיצובים וסגנונות שונים ומסוגים שונים, כך שכל אחד יכול למצוא את הסורגים המתאימים לצורך שלו. במאמר זה נפרט על הנושא של סורגים לחלונות, נבחן אילו סוגי סורגים קיימים ואילו סורגים מומלצים כמו סורגים לחלונות נגד חלודה, איך תדעו לבחור את הסורגים שמתאימים לכם, מחיר התקנת סורגים לחלונות ועוד מידע שימושי.
אילו סוגי סורגים קיימים ואילו סורגים מומלצים?
סורגים לחלונות קיימים במגוון סוגים וסגנונות כאשר לכל אחד יתרונות ושימושים אחרים. הנה כמה דוגמאות פופולריות לסוגי סורגים ומתי הם מומלצים:
סורגים מתקפלים: סורגים אלו יכולים להתקפל או להיפתח ולאפשר את פתיחת החלונות, בדרך כלל הם מתאימים לחלונות שלא צריכים להיות סגורים באופן קבוע.
סורגים קבועים: סורגים קבועים הם סורגים מקובעים לחלונות שמאפשרים הגנה באופן קבוע. הם שימושיים במיוחד לבניינים גבוהים גם כהגנה מפני נפילות וגם נגד חדירות מבחוץ.
סורגים שקופים: סורגים שקופים הם סורגים שעשויים מפוליקרבונט עמיד. מצד אחד הם מאד חזקים ובטוחים ומצד שני אינם פוגעים במראה של החלל או הנוף.
סורגים לחלונות נגד חלודה: סורגים אלו עשויים מחומרים המיועדים להיות עמידים בפני רטיבות או לחות, כמו אלומיניום, וכך הם נשארים עמידים לאורך זמן.
איך יודעים איזה סורגים לחלונות לבחור?
בחירת סורגים לחלונות שלכם תלויה בגורמים שונים:
- הסביבה של הנכס – אם הנכס שלכם נמצא באזור לח במיוחד או סוער במיוחד חשוב שתבחרו סורגים שיהיו עמידים בפני שינויי מזג האוויר.
- מטרת ההתקנה – אם מטרת הסורגים שלכם היא בעיקר בשביל הגנה מנפילה יתכן ותבחרו סורגים אחרים מאשר אם המטרה היא הגנה מפני פריצות, או השילוב בינהם.
- עיצוב החלל – פעמים רבות הבחירה היא בסורגים שיתאימו לחלל, אם אלו סורגים שקופים כדי שלא יפגעו בנוסף או בחזית המבנה או סורגים מעוצבים אחרים.
היכן כדאי להתקין סורגים לחלונות?
סורגים הם שימושיים גם במבנים פרטיים וגם במבנים ציבוריים או מסחריים, הנה דוגמאות נפוצות למיקומים בהם מותקנים סורגים:
סורגים לחלונות – המיקום הנפוץ ביותר לסורגים הוא כמובן חלונות. הסורגים מגנים מפני פריצות ומפני נפילות.
סורגים במרפסת – פעמים רבות נבחר להתקין סורגים במרפסת כדי למנוע נפילות ולמנוע אפשרות לטפס בקלות לתוך המבנה.
סורגים בדלתות כניסה – ניתן להתקין סורגים בכניסה למבנה כשכבת הגבנה נוספת לדלת.
סורגים במחסנים – פעמים רבות נוסיף סורגים כהגנה נוספת למחסנים שמחזיקים בציוד יקר.
עסקים – חנויות ועסקים שונים מתקינים לעיתים סורגים, נפתחים או קבועים, כהגנה על התוכן בתוך בית העסק.
מסגרות חינוך – סורגים הם חשובים במיוחד לאזורים בהם יש תנועה ערה של ילדים כדי להגן עליהם מפני נפילות.
ניתן להתקין סורגים בכל מקום בו נדרשת הגנה נוספת מפני נפילות או חדירות מבחוץ.
מחיר התקנת סורגים לחלונות
כאשר מדובר על מחר התקנת סורגים לחלונות, המחיר הוא דינמי ומשתנה על פי פרמטרים שונים כמו סוג הסורגים שנבחרו, מידות החלון, חומרי הגלם, העיצוב ומורכבות העבודה. לדוגמה, בדרך כלל סורגים קבועים יעלו פחות מסורגים שקופים או מתקפלים, כאשר מדובר על סורגים מעוצבים המחיר יהיה גם גבוה יותר.
איך מתבצעת התקנת סורגים?
בשל החשיבות של נושא הבטיחות והגישה לכלים ולציוד המתאים, התקנת סורגים צריכה להתבצע על ידי איש מקצוע. בדרך כלל מתחילים במדידה של החלונות, בחירה של הסורגים לצורך והתאמתם ואז מחברים אותם למסגרת החלון באופן בטוח ועמיד. התקנת סורגים לא לוקחת הרבה זמן ולא דורשת הרבה הכנה מיוחדת אבל חשוב שתבוצע באופן מקצועי ואיכותי כדי שהסורגים יחזיקו לאורך זמן.
מה צריך לדעת לפני שמתקינים סורגים?
אם החלטתם להתקין סורגים, הנה כמה דברים שכדאי לדעת לפני ההתקנה:
- בחירת סוג החומר ממנו עשויים הסורגים – החומר של הסורגים ישפיע על עמידותם, אם אתם מתגוררים באזור לח במיוחד לדוגמה בחרו בסורגים שעמידים בפני חלודה.
- עמידה בתו התקן – בדקו שהסורגים שבחרתם מותקנים על פי תו תקן ישראלי ובינלאומי.
- אחריות – וודאו שיש אחריות על הסורגים ועל ההתקנה שלהם.
- מתקין מקצועי – חשוב שהמתקין שמבצע את ההתקנה יהיה מנוסה בסורגים הספציפיים וידע להתקין אותם באופן בטיחותי ועמיד.
עד כמה זה מורכב להחליף סורגים קיימים?
אם יש לכם סורגים קיימים בנכס ואתם מעוניינים להחליפם תוכל לעשות זאת אבל יש כמה דברים שכדאי לקחת בחשבון לפני שיוצאים לדרך:
- סטטוס הסורגים הישנים – חשוב לבדוק אם הסורגים הישנים אכן במצב לא טוב ומה תהיה משמעות הפירוק שלהם, איך הם מקובעים לקיר וכן הלאה.
- בחירת הסורגים החדשים – אם אתם מחליפים את סוג הסורגים יתכן שההתקנה תהיה שונה.
- הכנה מראש – לעיתים צריך לבצע כל מיני הכנות לקראת ההתקנה כמו הסרה של חלקים, הסרה של חלודה וכן הלאה.
- התקנה בפועל – את ההתקנה החדשה מבצעים באמצעות חיבורים שמתאימים לסורגים שנבחרו.
- בדיקות תקינות – בסוף לאחר שהסורגים מתקינים מוודאים שהם עמודים באופן יציב ובטוח, עושים חיזוקים ותיקונים אסתטיים אם נדרש.
בקצרה, החלפה של סורגים קיימים או תיקון סורגים לחלונות היא לא תהליך מאד מורכב, אך כמו תמיד אם תרצו שתתנהל כראוי מומלץ להעסיק בעל מקצוע מנוסה שיבצע את ההחלפה תהליך מורכב במיוחד, אך מומלץ להיעזר בבעל מקצוע כשמדובר בסורגים כבדים או במבנה הדורש עבודה בגובה.
לסיכום, סורגים לחלונות קיימים במגוון סוגים וסגנונות והם מהווים פתרון חיוני לשמירה על בטיחות המשתמשים בנכס. תוכלו למצוא את הסורגים המתאימים לכם גם ברמת השימוש וגם ברמת ההתאמה האסתטית.